OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD REAL NOORDERWIJK - LW UNITED  4-3

DATUM 18-12-2009

DOELPUNTEN Cammalleri (0-1 en 0-2), Duric (1-2 en 2)-2), Bekaert (2-3), Pompen (3-3) en Naalden (4-3).

VERSLAG Met L-W United ontving Noorderwijk een vaste waarde uit 1e nationale. Lommel verbleef de voorbije jaren probleemloos in de hoogste afdeling van het Belgische zaalvoetbal, steeds net onder te top. Op dit moment op een 9e plaats in het klassement met zes punten voorsprong op een degradatieplaats maar het doel de Play offs halen wordt moeilijk met een achterstand van 10 punten op de concurrenten. De beker moest hun seizoen extra kleuren. Daarvoor nam het Lommelse bestuur onlangs enkele gedurfde beslissingen, zo moest de bekende trainer André Delafontaine plaatsruimen en de al even bekende doelman en ex-rode duivel Rousseau verdween uit de ploeg. Veel ambitie dus bij de bezoekers maar ook bij de thuisploeg die met de hele ploeg enkele weken geleden Lommel gingen scouten en na de goeie prestatie vorige week tegen Schoten zichtzelf een kans gaven om zich voor het eerst in hun geschiedenis te plaatsen voor de 1/8 finale. Wat tegen Real Chatelineau 2 jaar geleden en Proost Lier vorig jaar net niet lukte kon nu misschien wel. En de Berkemussen ging goed van start met veel balbezit en ook de eerste kleine kansjes. Maar de eerste kans van de bezoekers was wel raak, een vrijschop net buiten de cirkel, hard getrapt door Merlino en de 0 – 1 op het bord. Ondanks de achterstand bleef de thuisploeg de bal opeisen, echte kansen kwamen er echter niet, het respect voor de eerste klasser was groot, te groot wellicht. Halfweg de eerste helft leek het helemaal over toen Lommel een mooie aanval op rechts knap kon afronden. Na de 0 – 2 via Fabrizio Cammalleri werd het opvallend stil in de sporthal. Was het bekeravontuur over voor de thuisploeg want ondertussen liep ook de foutenlast snel op voor Noorderwijk en kreeg Lommel tot twee keer toe een tienmetertrap. Thuisdoelman Nevelsteen ranselde de eerste knap uit zijn doel en de tweede ging naast. Real was van slag, een stunt leek er niet in te zitten maar de saves van Nevelsteen hielden hen voorlopig overeind. Tot Almir Duric voor het eerst teveel vrijheid kreeg en de Bosniër nam het geschenk gretig aan en scoorde de 1 – 2. Kort nadien lukte het hem zelfs een tweede keer, opnieuw de thuisverdediging op het verkeerde been en net voor de rust de 2 – 2 op het bord. Noorderwijk kreeg meer dan het verdiende op dat moment omdat het kon rekenen op een uitstekende doelman en een makkelijk scorende spits.

Na de pauze zagen we een totaal ander Noorderwijk, een thuisploeg die wist dat dit Lommel te pakken was. Kans op kans voor Real via Dams, Plompen en Troonbeeckx maar telkens net niet. Het publiek genoot van de partij en geloofde in een stunt. De kansen bleven komen maar zoals zo vaak in zaalvoetbal valt het doelpunt aan de verkeerde kant. Even vergat Naalden dat de tegenstrever uit eerste kwam, even onoplettend en Bekaert mocht scoren, 2 – 3 en United voor de derdek keer op voorsprong. Het Noorderwijk van de tweede helft ging echter resoluut voor de kwalificatie, overtuigd dat het de achterstand nog kon ombuigen.
Speler-trainer Rudy Plompen stuurde zijn troepen keer op keer opnieuw naar voor en kans op kans, Plompen via Duric op Hermans en opnieuw gelijk (3 – 3) en nu was het erop en erover. Twee minuten voor het einde de kers op de taart, prachtige aanval op links en “de” kans voor Paul Naalden om zijn foutje uit de eerste helft goed te maken en hij deed het prachtig 4 – 3, Sporta op zijn kop en trachten nog twee minuten overleven. En het lukte, Real Noorderwijk, grote stunt en op naar de 1/8 finale waar het op 29 januari 2010 opnieuw een eerste klasser treft met Kaya’s Beringen. Op naar een volgende stunt ?

Real Noorderwijk speelde met Stijn Nevelsteen, Kevin Witvrouwen, Tom Dams, Paul Naalden, Yonoi Paelinkckx, Almir Duric, Dave Troonbeeckx, Rudi Plompen, Philip ’t Seyen en Andy Hermans.